Workshop Gedoemanagement

Gedoemanagement

Gedoe: je kent het, maar wat is het? We hebben leuk en gezellig gedoe, maar meestal is het lastig tot ronduit irritant. Als je het over gedoe hebt, zijn het onderwerpen als: te veel te doen, waarom luisteren mensen niet, overvolle mailbox, administratie, mijn partner of collega(s), ik weet het niet, enzovoort. Dat gaan we dan vervolgens managen, maar zonder echt resultaat. Waarom? Omdat dit allemaal symptomen van gedoe zijn en niet de bron van gedoe, die zit namelijk gewoon in jouw, mijn, ons brein. Gedoe zit gewoon in jouw en mijn brein en dat is goed nieuws.

Dat is goed nieuws, omdat gedoe nu ineens iets wordt waar we wel wat mee kunnen. Het is gebleken dat als mensen weten hoe gedoe werkt in het brein en hoe je dát kunt managen, het gedoe aanzienlijk vermindert. Dan is er meer ruimte is voor iets anders dan gedoe, zoals het verwezenlijken van je ambities.

GedoeManagement is een heel krachtig idee dat simpel is en werkt. Het geeft mensen en organisaties de gelegenheid om ‘dag in dag uit’ hun gedoe te managen. Stel jezelf maar de vraag wat je zou doen als er minder gedoe zou zijn. Dan hebt je het antwoord op: Waarom GedoeManagement?

De workshop

De workshops zijn een heel krachtige methode, waarmee je echt begrijpt dat we allemaal met hetzelfde probleem zitten. Ons brein kán geen nieuwe gedachten ontwikkelen als we in de stress van gedoe zitten. Juist dat maakt het zo toegankelijk en luchtig. Confronterend is het zondermeer ook, maar de belangrijkste ervaring van mensen is die van een opluchting.

Gedoe is pas gedoe als jij er gedoe van maakt

Je kunt er niet aan ontkomen, gedoe is er altijd en overal. Heel lastig, want het verpest vaak je werkplezier, je creativiteit en je effectiviteit. Gelukkig is er een manier om veel minder last te hebben van al dat gedoe.

Stop maar met je ertegen te verzetten! Probeer het niet te begrijpen! Gedoe los je niet op met méér gedoe!

Regelmatig zijn er workshops Gedoemanagement bij Duurzame Conceptstore NYHAVN in Haarlem. Deze publieke workshops zijn een mooie kans om op een eenvoudige, betaalbare en leuke manier kennis te maken met rood en groen ‘denken’. Het geeft op een heel toegankelijke manier iedereen iets mee dat daadwerkelijk werkt, of je nu een doorgewinterde ‘zelfontplooier’ bent of niet. De eerst volgende workshop is op vrijdag 19 mei vanaf 18.30 uur.

We gaan onder andere de bio-logica van ons gedoe bekijken. Dat alleen al levert zeer verrassende, leuke inzichten en heel nuttige handvatten op. Je krijgt van ons handvatten om gedoe te managen en een overzicht van onze vijf gemeenschappelijke sociale gevoeligheden. Verder gaan we tijdens de avond aan de slag met jouw eigen gedoe (neem een pen mee).

Kijk ook even naar wat deelnemers zeggen om een idee te krijgen. Heb je al een keer deelgenomen en wil je graag een bekende kennis laten maken, dan kan je als onze gast komen door te gast met een gast.

“Gedoe is pas gedoe als jij er gedoe van maakt.”

Wil je meer weten? Bel mij op 06-836 93581

Gedoemanagement

Het boek:

Bij de presentatie van het boek omschreef prof. Willem Verbeke gedoemanagement als een flip-flop tussen je rode en groene brein – een heel passende omschrijving.

Lees hoe je van je rode in je groene brein kunt komen: in dit boek krijg je van ‘gedoegoeroe’ Frank Schurink handige tips en verrassende inzichten om je gedoe te managen, zodat je er voortaan opgelucht om kunt lachen. Ontdek hoe en waarom jouw brein op gedoe reageert en hoe je het gedoe weer ‘uit’ kunt zetten met je eigen aan/uitknop. Bestellen kan hier.

https://eztvshows.com

my website desi mms