INSIGHTS DISCOVERY

EEN KRACHTIGE METHODE

Insights Discovery is een krachtige methode die uitgaat van psychologische gedrags- en communicatievoorkeuren. Het systeem is gebaseerd op het baanbrekende werk van Carl Gustav Jung en gebruikt een toegankelijke kleurentaal om zelfinzicht, effectieve samenwerking en cultuurontwikkeling te bevorderen. Insights Discovery onderscheidt zich doordat eenvoud en gebruikersgemak hand in hand gaan met praktische toepasbaarheid, diepgang en validiteit.

Je krijgt een persoonlijk profiel met een beschrijving van je communicatie- en gedragsvoorkeuren. Daarin vindt je een uitgebreide beschrijving van je persoonlijke stijl, je omgang met anderen, je belangrijkste sterke en zwakke punten, je waarde voor een team, blinde vlekken en nog veel meer. En Insights gaat verder dan de meeste andere methodes, want het is direct toepasbaar en zorgt voor een gedegen follow-up doordat je gaat leren hoe je het inzicht in jezelf en in anderen effectiever in kan zetten. Op maat- aangepast op jouw leerdoel en situatie.

Met de Insights Discovery methode geef ik antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe kan ik mijn team effectiever laten samenwerken?
  • Hoe kan ik mijn team beter laten presteren?
  • Hoe kan ik nieuwe vormen van leiderschap ontwikkelen bij mijzelf of in mijn team?
  • Hoe krijg en houd ik mensen aan boord tijdens een  verandertraject?
  • Hoe kunnen we onderlinge (cultuur)verschillen integreren en benutten?
  • Hoe voorkom ik dat mensen omvallen of afhaken
  •               Hoe voorkom ik stress
  •               Hoe kan ik effectief feedback geven

Wil je meer weten,  neem gerust contact op voor een skype- of telefoongesprek of plan hier meteen een afspraak in mijn agenda.

WERKWIJZE

In workshops waarbij gewerkt wordt met de Insights Discovery methode krijgen deelnemers een introductie van het Discovery systeem en hun persoonlijke Discovery profiel (bekijk een voorbeeldprofiel Insights Discovery). Op een interactieve manier leer je meer over psychologische voorkeuren, krijg je inzicht in je eigen profiel, dat van je collega's, en de samenstelling van je team. Daarna gaan we met diverse praktijkoefeningen aan de slag om sneller en dieper te verbinden met mensen met andere voorkeuren / “kleuren”. Het toegankelijke en makkelijk te onthouden principe zorgt ervoor dat je team een gezamenlijke taal krijgt voor samenwerking en communicatie.

Je kunt ook kiezen voor één (of meer) persoonlijk coachingsgesprek(ken) op basis van jouw persoonlijke Insights profiel.

FACTSHEET Insights Discovery

FACTSHEET Insights Discovery Profiel